Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

Аналіз науково-методичної роботи у 2019-2020 навчальному році


Категорія: Освітній процес » Методична робота

   Протягом  2019-2020 навчального року педагогічний колектив працював над науково-методичною темою «Застосування on-line ресурсів як засіб підвищення фахової майстерності педагога та якості освітнього процесу в умовах упровадження нових Державних стандартів».

     Для реалізації роботи над темою було заплановано й проведено засідання педагогічної ради «Вивчення можливостей сучасних on-line ресурсів як засобів підвищення фахової майстерності педагога та якості освітнього процесу», «Практичне застосування сучасних on-line ресурсів на уроках та в позаурочній роботі з навчальних предметів», «Практичне застосування сучасних on-line ресурсів у покласній роботі та в роботі класних керівників»; розроблено методичні порадники, пам’ятки.

     Розроблено та подано на виставку «Освіта Іванківщини – 2020»:

1. Навчально-методичний посібник вчителя іспанської мови Пархоменко Світлани Олексіївни «Граматичний збірник з іспанської мови. Рівні B1 - B2+»;

2. Методичний посібник вчителя зарубіжної літератури Марущак Ольги Володимирівни «Контрольні роботи із зарубіжної літератури у 8-11 класах»;

3. Розробку виховної години для учнів 8 класів « Цінуй себе й інші цінуватимуть тебе» Грищенко Світлани Вікторівни, класного керівника 8-Б класу.

     Протягом навчального року на засіданнях методичної ради обговорювались такі питання:

- робота з обдарованими учнями;

- підвищення педагогічної майстерності вчителів;

- аналіз результативності участі учнів у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін;

- підготовка та проведення Місячника наук;

- аналіз навчальних досягнень учнів та результати вхідного моніторингу;

- стан позакласної роботи з предметів;

- підготовка матеріалів до районної виставки «Освіта Іванківщини»;

- організація дистанційного навчання в період карантину;

- підсумки роботи колективу над науково-методичною темою;

- діяльність МП щодо вдосконалення педагогічної майстерності та фахового рівня педагогів.

    Атестацію на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» пройшла вчитель іспанської мови Пархоменко Світлана Олексіївна, на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та званню «вчитель-методист» пройшли вчитель математики Поліщук Наталія Василівна та вчитель зарубіжної літератури Марущак Ольга Володимирівна.

     Кожен вчитель ліцею працював над підвищенням власної кваліфікації згідно планів роботи над темою самоосвіти. Адміністрація закладу всіляко сприяла роботі вчителів над підвищенням власної педагогічної майстерності, надавала індивідуальні консультації, проводила інструктивно-методичні наради.

     Вчителі ліцею були активними учасниками методичних заходів районного та обласного рівнів, входили до складу фахових комісій по проведенню та перевірці олімпіадних робіт ІІ етапу предметних олімпіад, деякі вчителі були членами журі Всеукраїнських учнівських олімпіад: Марущак О.В. – ІІІ етапу олімпіади з російської мови та літератури, Процик Л.Г. – з української мови та літератури, Димарчук Т.В. – з економіки.

    Традиційно було проведено з 14 листопада по 14 грудня Місячник наук, в рамках якого відбулися дні економіки, зарубіжної літератури, фізики, хімії, інформатики, математики, української мови та літератури, історії та правознавства, біології та географії. Місячник яскраво завершився святкуванням Дня Наума.

    У огляді-конкурсі навчальних кабінетів брали участь кабінет біології та математики. За підсумками конкурсу вони посіли І місця.

    Велику роботу вчителі здійснюють з обдарованими та здібними учнями ліцею, сприяють підвищенню інтересу учнів до Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, різноманітних предметних конкурсів.

     У жовтні 2019 року в ліцеї було проведено І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. За результатами І етапу було сформовано команди ліцеїстів для участі у предметних олімпіадах ІІ етапу. Учасники ІІ етапу брали участь у 15 олімпіадах. Всього здобули 62 призових місця, з них І місць - 22. Найбільш результативно виступили команди з: іспанської мови, економіки. У ІІІ етапі олімпіад всього призових місць 18, з них І місць – 3, ІІ місць – 7, ІІІ місць – 8. Найбільш результативно виступили команди з іспанської мови - 3 місця), української мови та літератури – 3 місця, історії – 3 місця, економіки – 3 місця, географії – 2 місця. По одному призовому місцю з російської мови та літератури (І місце), з англійської мови (ІІІ), німецької мови (ІІІ), біології (ІІІ).

    Результативно працювало у 2019-2020 н. р. наукове товариство ліцеїстів «Олімп». За підсумками ліцейської конференції члени журі визначило 15 робіт, які були представлені на І етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Переможцями районного етапу стали 8 учнів, призерами – 2 учні. На ІІ (обласний) етап конкурсу-захисту було представлено 8 робіт. З них:

 - переможцем стала Ющенко Анастасія (відділення наук про Землю, секція «Географія та ландшафтознавство», керівник Димарчук Т.В.),

 - призерами стали 5 учнів:

1. Качан Станіслав (відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, секція «Фольклористика», керівник Процик Л.Г.),

2. Павленко Нікіта (відділення наук про Землю, секція «Гідрологія», керівник Димарчук Т.В.),

3. Димарчук Марія (відділення мовознавства, секція «Українська мова», керівник Процик Л.Г.),

4. Волочай Ольга (відділення хімії та біології, секція «Психологія», керівник Старовойт О.В.),

5. Бамбура Ярослав (відділення комп’ютерних наук, секція «Безпека інформаційних та телекомунікаційних систем», керівник Мараченко Н.В.).

     Активно беруть участь ліцеїсти в різноманітних предметних конкурсах. Призером ІІІ етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 8-11 класів є Криштальова Крістіна (учениця 9 класу).





 (голосів: 1)
| 22.07.2020 | Переглядів: 7806 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: