Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

До уваги батьків учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів


Категорія: Новини ліцею

Про організацію харчування в дошкільних,

загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах


     Департамент освіти і науки інформує, що згідно із Законом України «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» відбулися зміни щодо організації харчування дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах.

     Пункт 1 частини першої статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) про повне державне забезпечення дітей у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах шляхом безоплатного виховання і надання щомісячної допомоги виключено.

     Харчування дітей дошкільного віку, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у дошкільних навчальних закладах здійснюється на загальних підставах. Відповідно до змін у статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі у розмірі, що становить не менше 60 відсотків (у міській місцевості) та не менше 40 відсотків (у сільській місцевості) від вартості харчування на день, решта суми – за рахунок коштів місцевих бюджетів.

     Від плати за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі звільнюються батьки в сім'ях яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України, а також батьки, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям». Сім'ям, які мають трьох і більше дітей, плата за харчування у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі зменшується на 50 відсотків.

     Безоплатне харчування учнів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів коледжів та технікумів, розташованих на територіях радіологічного забруднення передбачене пунктом 11 статті 30 Законі України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у січні-березні 2015 року здійснюватись не буде у зв’язку з процедурою проведення закупівель. Учні харчуються за рахунок батьківських коштів. Ці кошти компенсуються батькам районними та міськими управліннями праці та соціального захисту населення.

     Харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у загальноосвітніх навчальних закладах здійснюється за кошти місцевих бюджетів районів та міст. 





 (голосів: 0)
| 31.01.2015 | Переглядів: 1110 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: