Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

18 травня - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу


Категорія: Новини ліцею

18 травня - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

 

     18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар, в результаті якої було виселено 180 014 осіб. Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар в місцях заслання. Протягом року до завершення війни від голоду, хвороб та виснаження загинуло понад 30 тис. кримських татар. 18 травня - День боротьби за права кримськотатарського народу - вшановуємо пам'ять жертв цього злочину.

     Депортація кримських татар - один із страшних прикладів злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни. Понад 20 років радянська влада повністю заперечувала злочинний характер своїх дій. У 1967 році Верховна Рада СРСР визнала необґрунтованість тотального звинувачення кримських татар, але, на відміну від інших «покараних народів», вони не отримали права повернутися до Криму. Лише в 1989 році радянським парламентом депортація була визнана незаконною та злочинною.

Тому задля гідного вшанування пам’яті загиблих кримських татар та підтримки кримськотатарського народу у їх боротьбі за свої права, а також жертв геноциду кримськотатарського народу, пропонуємо переглянути ряд відеопроєктів, що висвітлюють правду про страшну трагедію (фільми «Чужа молитва» та «Хайтарма»), що зламала долі 180 тисячам кримських татар у 1944 році:

 

 

 

 

 

 

 

 






 (голосів: 3)
| 20.05.2020 | Переглядів: 6824 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: