Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

День пам'яті Героїв Крут: 102 роки безстрашному подвигу 300 студентів


Категорія: Новини ліцею

День пам'яті Героїв Крут: 102 роки безстрашному подвигу 300 студентів День пам'яті Героїв Крут: 102 роки безстрашному подвигу 300 студентів

     29 січня 2020 року виповнюється 102 роки з дня героїчного подвигу, здійсненого трьома сотнями студентів, який увійшов в історію України як Бій під Крутами. Героїзм молодих українців довгі роки служить прикладом для багатьох поколінь.

     Безпосередньо сама битва відбулася 29-30 (16-17) січня поблизу невеликої однойменної залізничної станції. Вона розташовується на території сучасної Чернігівської області в 130 км від Києва. У бою трьом сотням київських курсантів і козаків «Вільного козацтва» протистояли кілька тисяч бійців Червоної армії, очолюваних Михайлом Муравйовим.

     Основною метою битви було зупинення стрімкого наступу більшовиків. Саме це повинно було дати (і дало) можливість затримати Червону армію, а українській стороні - підписати Берестейський мирний договір.

     Бій під Крутами продемонстрував мужність українських бійців і зупинив наступ на Київ на кілька днів. Його підсумок для української сторони заведено вважати насамперед тактичною перемогою.

     Імена всіх загиблих з українського боку за більш ніж 100 років встановити не вдалося. Відомі імена близько десятка молодих людей, які віддали свої життя за майбутнє української землі.

     Незабаром після знаменитого бою Центральна Рада ухвалила перепоховати загиблих у бою під Крутами. Студентів-героїв поховали в Києві на Аскольдовій Могилі.

     Про ці історичні події 1918 року ще раз нагадав учням Іванківського районного ліцею документальний фільм «Бій під Крутами». Мужність юнаків та відданість Україні  глибоко вразили ліцеїстів.





 (голосів: 1)
| 30.01.2020 | Переглядів: 1027 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: