Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

Всесвітній день боротьби з СНІДом


Категорія: Новини ліцею

Всесвітній день боротьби з СНІДом Всесвітній день боротьби з СНІДом Всесвітній день боротьби з СНІДом Всесвітній день боротьби з СНІДом Всесвітній день боротьби з СНІДом Всесвітній день боротьби з СНІДом

     1 грудня 2019 року відзначається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета - привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з глобальних проблем людства.

     За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

     Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

     Найчастіше - у понад 70% випадків - ВІЛ в Україні передається статевим шляхом. Вірусом імунодефіциту можна заразитись через кров, тому дуже важливо, щоб для ін’єкцій використовувались лише одноразові стерильні шприци і голки, а інструменти для пірсингу, татуювань, манікюру тощо - стерилізувались.

     ВІЛ також передається від матері до дитини під час вагітності, пологів та грудного вигодовування. В цьому випадку лікарі проводять антиретровірусне лікування матері під час вагітності та пологів, призначають кесарів розтин та рекомендують штучне вигодовування.

     Сьогодні ВІЛ - це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імунодефіциту людини, можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Завдяки успішним державним закупівлям через міжнародні організації, Україна повністю забезпечує лікування усіх хворих на ВІЛ антиретровірусною терапією (АРТ). Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.

     Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підвищення рівня поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

     Ліцеїсти також взяли участь у Всесвітньому дні боротьби зі СНІДом та Дні солідарності з ВІЛ-інфікованими. Учні 9 та 11 класу відвідали цікаве та пізнавальне заняття, яке провів лікар-інфекціоніст Іванківської центральної районної поліклініки Олексій Іванович Глущенко.

     Активну участь взяли ліцеїсти в акції «Долоня дружньої підтримки» на підтримку людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом: кожен мав нагоду намалювати долоньку та написати побажання.

     Інформативний захід для наших учнів організували та провели представники ювенальної поліції з метою профілактики захворюваності на СНІД, вчинення домашнього насильства у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля». Учні мали можливість переглянути соціальні відеоролики на тему «Протидія насильству» та ознайомитись з видами адміністративних і кримінальних порушень та покарань за їх вчинення.





 (голосів: 1)
| 04.12.2019 | Переглядів: 2425 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: