Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ


Категорія: Новини ліцею

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

     Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший) можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів.

     Початок акції цього року був 8 листопада 2019 р. об 11:00. Місце проведення - Національна бібліотека ім. В.Вернадського. 

     Об 11:20 у прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 диктант читав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

     Нині вперше диктант можна було перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі мали змогу надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на одним з рекомендованих способів: на електронну скриньку Українського радіо, або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук, або на вайбер.

     Цього року організатори дещо змінили правила. Якщо раніше написане перевіряли два дні, то тепер - текст опублікували через 15 хвилин після закінчення диктанту.

     "О 12-й рівно ми розпочали в ефірі роботу над помилками. Олександр Авраменко пройшовся буквально по кожному слову, по кожному тексту. Можна самому з архіву послухати і самому розібратися", - зазначила співорганізаторка диктанту Олена Зелінченко.

     Учні 9 класу Іванківського районного ліцею теж взяли участь у написанні диктанту. Всі хвилювалися, адже робили це вперше. Вирішили спробувати свої сили, адже цього навчального року складатимуть ДПА з української мови у формі диктанту. Враження у всіх були різні: хтось був впевнений у написаному, хтось сумнівався. Тому чекали перевірки диктанту у коментуванні О.Авраменка. А Грицаєнко Іван скористався можливістю і відправив фото своєї роботи на перевірку на електронну скриньку Українського радіо.

     Остаточні результати диктанту обіцяють оголосити 18 листопада.





 (голосів: 3)
| 14.11.2019 | Переглядів: 2166 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: