Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

Пам'ять серця


Категорія: Новини ліцею

Пам'ять серця Пам'ять серця Пам'ять серця Пам'ять серця

   Трагедія 1932-1933 рр. ось уже 84 роки щемить, тужить у зраненому серці, котиться пекуча сльоза скорботи у роз'ятрене тіло матері-України.Світ мав би розколотися надвоє, сонце мало б перестати світити, земля перевернутися від того, що це було на землі. Але світ не розколовся, сонце сходить, земля обертається, як їй і належить. І ми ходимо по цій землі зі своїми тривогами і надіями, ми - єдині спадкоємці всього, що було.

   Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після страшних років голоду. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Адже й нині живе у пам'яті народу прокляття тим, хто збиткувався над його долею і життям. Ще й досі у сни людей приходять ці похмурі тіні, ще й досі кровоточать роз'ятрені серця, болить душа, що звідала горя до краю.

   У Іванківському районному ліцеї вже вкотре вшанували трагічну подію, яка спіткала Україну у 1932-1933 роках. Ліцеїсти разом з педагогами пероглянули відео «Мамо, мамо», в якому оспівується весь жах та трагедія  Голодомору, та вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув голодною смертю.

   А 25 листопада о 16 годині запалимо свічечку пам'яті на своїх підвіконнях. Нехай вони тужливо горять і не дають нашій пам’яті забути, а серцям зачерствіти. Зробімо все для того, щобніколи, за жоднихобставин, подібнатрагедіябільше не спіткалаУкраїну.

 

Хай світловідсвічки у небо летить,  

Хоча б одну душу зігріє в цюмить.  

Щоб душа ця загублена спокійзнайшла 

 І увічність до Бога вона відійшла.





 (голосів: 6)
| 25.11.2017 | Переглядів: 944 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: