Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

Юність за колючим дротом


Категорія: Новини ліцею

Юність за колючим дротом Юність за колючим дротом  Юність за колючим дротом

Юність за колючим дротом Юність за колючим дротом Юність за колючим дротом

  Однією із самих страшних сторінок історії українського народу є період Великої Вітчизняної війни. Вона принесла неймовірні випробування та страждання. На України було введено режим рабсько–кріпосницької праці.

  Найстрашнішою була рабська праця в’язнів концентраційних таборів, полонених військовослужбовців, остарбайтерів, вивезених на роботи до фашистської Німеччини, країн західної Європи. Але особливо негативно вона відобразилась на найменш захищеній категорії цивільного населення – дітях. Жертвами нацистського терору ставали в першу чергу вихованці дитячих будинків, хворі в лікувальних закладах. Дітей –інвалідів просто знищували, або морили голодом. Вихованці дитбудинків ставали «живим товаром» в руках окупантів.У концентраційних таборах, багато з яких були «таборами смерті»,  проводилось фізичне знищення представників всіх вікових категорій неповноцінних народів».   

  Щорічно, 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя.Також 11 квітня були звільнені в’язні фашистського концтабору «Дора», 22 квітня звільнені в’язні «Заксенхаузена», 29 квітня – «Дахау», 30 квітня – «Равенсбрюка», потім – «Освенцим» і «Майданек», «Маутхаузен» і «Штутгоф».

  Учні Іванківського районного ліцею ознайомилися з виставкою фотографій тогочасних подій, які вжахнули своєю масштабністю, нелюдяністю та великою кількістю жертв. Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.





 (голосів: 1)
| 11.04.2017 | Переглядів: 1144 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: