Пошук



Останні новини

GENIUS Olympiad

Здорове харчування

ВІТАЄМО НАШИХ ПЕР...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

ВІТАЄМО! ВІТАЄМО!...

День народження Л...

Вшанування пам'я...

Міжнародний день ...

День безпечного І...

Канал ліцею

Опитування

Оцініть сайт

      
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Адреса

07201
Київська область,
смт Іванків,
вул. Ярова, 6
ibiloxvost@ukr.net
Тел.: 045-915-14-05
На карті

Написати директору

QR code

Copyright

Використання матеріалів та статей сайту для публікації на інших ресурсах лише з дозволу адміністрації ліцею. При використанні наших матеріалів обов'язково вказуйте джерелом lyceum.net.ua

Всі права застережено
© 2009-2023

День Захисника Вітчизни


Категорія: Новини ліцею

День Захисника Вітчизни  14 жовтня  православні християни усього світу святкують величне свято - Покров Пресвятої Богородиці. Народилося це свято ще дуже-дуже давно в Греції. На столицю цієї країни - місто Константинополь - напали вороги, жорстокі воїни. Відчувши небезпеку, жителі міста заховалися від нападників у церкві і щиро благали Божу Матір про допомогу. Тоді  у високості з’явилася Пречиста Діва. Вона тримала у руках свій Покров, яким вкрила християн. Ворогам не вдалося протистояти силі Божій і вони залишили місто так і не захопивши його.

  Особливо шанували на Україні Покрову запорозькі козаки. Вона була їхньою заступницею у далеких походах. Священною для кожного козака на Січі була Покровська церква, від порога якої січовики вирушали на захист рідної землі і куди з подякою за порятунок поверталися після походів. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву  - Козацька Покрова.  А з 1999 р. свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва.  У  жилах кожного  українця тече козацька кров, тече сміливість, мужність, героїзм і любов до Батьківщини.  Саме 14 жовтня у святковому календарі нашої держави  позначено як День Захисника України. 

День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни

День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни День Захисника Вітчизни

  Учні 10 класу Іванківського районного ліцею по-особливому відзначили цю дату, прийнявши участь у спортивно-розважальному святі. Команди змагались в стройовій підготовці, у силових та інтелектуальних конкурсах, які підготував та провів Анатолій Станіславович Бігоцький – вчитель захисту Вітчизни.  Обидві команди були варті перемоги! Компетентне журі у складі директора, заступника директора з НВР та класного керівника визначило переможця.

  В результаті запеклої боротьби кращою стала команда під керівництвом капітана Пархоменка Романа.





 (голосів: 3)
| 12.10.2016 | Переглядів: 3747 | Коментарів: 0

Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: